Waktu Operasi Agrobank Semua Kaunter dan Cawangan

Posted on

Bank adalah tempat yang Anda mesti selalu kunjungi untuk urusan kewangan, seperti menyimpan dan mengambil wang. Walaupun begitu, Anda mungkin tidak tahu waktu rehat dan operasi bank.

Walaupun kecanggihan teknologi membolehkan segalanya dilakukan secara online, terdapat beberapa aktiviti yang memerlukan pelanggan untuk datang terus ke bank atau cawangan.

Izinkan kami kongsikan waktu operasi Agrobank, termasuk Sabtu-Ahad supaya urusan perbankan Anda dapat diselesaikan dengan cepat.

Waktu Operasi Agrobank
Waktu Operasi Agrobank

Waktu Operasi Agrobank

Sila rujuk jadual waktu operasi Agrobank:

NegeriHari OperasiCawangan/Kiosk
Semenanjung Malaysia (Kecuali Negeri Terengganu, dan Kelantan)Isnin Hingga Khamis 9:00 pagi hingga 3:00 petang

Jumaat 9:00 pagi hingga 3:30 petang (Waktu Rehat Hari Jumaat: 1:00 tengah hari hingga 2:30 petang)
Johor Bahru, Kulai,Kota Tinggi, Muar, Keluang, Tangkak, Bukit Gambir, Simpang Renggam, Alor Gajah, Melaka, Shah Alam, Subang Jaya, Banting, Klang, Kajang, Sungai Buloh, Teluk Panglima Garang, Semenyih, Kuala Lumpur, Ampang Point, Greenwood, Bandar Tasik Selatan, Selayang, Cheras, Nilai, Seremban, Ipoh, Taiping, Batu Maung, Bayan Baru, Bukit, Mertajam, Butterworth, Sungai Petani, Kulim, Kuantan, Bentong, Raub dan Sg Ruan.
Semenanjung Malaysia (Kecuali Negeri Terengganu, dan Kelantan)Isnin hingga Jumaat 8:30 pagi hingga 3:30 petang (Waktu Rehat Hari Jumaat: 12:30 tengah hari hingga 2:30 petang)Semua cawangan dalam negeri ini selain daripada cawangan-cawangan yang dinyatakan pada bilangan 1
Negeri Terengganu dan KelantanAhad hingga Khamis 9:00 pagi hingga 3:00 petangKubang Kerian, Tanah Merah, Pasir Mas, Kuala Krai, RTC Kota Bharu, Kota Bharu, Jeli, Rantau Panjang, Machang, Tumpat dan Permaisuri
Negeri Terengganu dan KelantanAhad hingga Khamis 8:30 pagi hingga 3:30 petangSemua Cawangan Dalam Negeri Terengganu dan Kelantan selain daripada yang dinyatakan pada bilangan 3
Wilayah SarawakIsnin Hingga Khamis 9:00 pagi hingga 3:00 petang

Jumaat 9:00 pagi hingga 3:30 petang (Waktu Rehat Hari Jumaat: 12:15 tengah hari hingga 1:45 petang)
Miri, Sibu, Bintulu, Kapit, Kuching, Serian, Sarikei, Kota Samarahan, Mukah, Saratok, Selanggau dan Sri Aman
Wilayah SarawakIsnin Hingga Jumaat 8:30 pagi hingga 3:30 petang (Waktu Rehat Hari Jumaat: 12:00 tengah hari hingga 2:00 petang)Semua Cawangan dalam Wilayah ini selain daripada Cawangan-Cawangan yang dinyatakan pada bilangan 5
Wilayah Sabah dan Daerah Persekuruan LabuanIsnin Hingga Khamis 9:00 pagi hingga 3:00 Petang

Jumaat 9:00 pagi hingga 3:30 Petang (Waktu Rehat Hari Jumaat: 12:00 tengah hari hingga 1:30 petang)
Kota Kinabalu, Tawau, Lahad Datu, Sandakan, Kota Kinabatangan, Papar, Penampang
Wilayah Sabah dan Daerah Persekutuan LabuanIsnin Hingga Jumaat 8:30 pagi hingga 3:30 petang (Waktu Rehat Hari Jumaat: 12:00 tengah hari hingga 2:00 petang)Semua Cawangan dalam Wilayah ini selain daripada cawangan-cawangan yang dinyatakan pada bilangan 7

Perkhidmatan ATM ataupun CDM masih beroperasi seperti biasa. Agro bank menggalakkan pelanggan menggunakan perbankan internet (AGRONet / AGRONetBIZ) dan aplikasi AGRONet mobile.

Soalan Lazim Agrobank

Di bawah ini merupakan soalan lazim yang berkaitan dengan Agrobank:

1. Sampai pukul berapa ATM Agrobank buka?

Untuk makluman, ATM Agrobank beroperasi dari jam 6 pagi sehingga 10 malam melainkan ATM di negeri Sabah beroperasi dari 7 pagi sehingga 7 malam.

2. Saya mempunyai PIN Card Bank terlupa, boleh tidak jika buat baru?

Tuan boleh reset semula no PIN di kaunter Agrobank.

3. Macam mana cara nak membuka akaun Agrobank?

Anda boleh baca panduan cara buka akaun Agrobank secara online dan melalui kaunter.

Customer Service Agrobank

Jika ada sebarang masalah atau pertanyaan yang berkaitan dengan Agrobank Anda boleh cuba hubungi Customer Service Agrobank di:

  • Calling from local: 1300-88-2476
  • Calling from overseas: +603-2709-0600
  • Email: customer@agrobank.com.my

Menabung adalah perkara yang paling biasa dilakukan oleh ramai orang di bank. Sebenarnya banyak lagi perkhidmatan lain yang disediakan oleh pihak bank.

Setiap produk di bank menawarkan manfaat dan risiko yang perlu Anda ketahui supaya ia boleh disesuaikan dengan keadaan atau keperluan Anda.

Itu sahaja maklumat yang kami dapat kongsikan, semoga maklumat tersebut boleh membantu.