Unifi Hotline Number Hubungi Customer Service Aduan

Posted on

Anda mesti penah alami situasi yang stress bila internet tak berfungsi dengan lancar, betul tak? Nak cari maklumat penting, tengok video kegemaran, atau main game online pun jadi terhad.

Dalam artikel ni, kami akan kongsi numbor hotline UNIFI yang Anda boleh hubungi untuk dapatkan bantuan segera. So, jangan panik lagi, kongsilah info ni dengan kawan-kawan semua!

Dalam kehidupan digital moden ni, internet telah menjadi keperluan asas buat ramai daripada kita. Malah, Anda mungkin terasa seperti dunia runtuh kalau takde akses internet untuk jangka masa yang lama.

UNIFI, salah satu penyedia perkhidmatan internet terkemuka di Malaysia, menyediakan bantuan pelanggan yang sangat cekap melalui hotline mereka.

Unifi Hotline Number
Unifi Hotline Number

Unifi Hotline Number

Dial 100 dan talian antarabangsa +603 2241 1290 adalah nombor hotline UNIFI yang penting untuk Anda simpan.

Dalam kebanyakan kes, UNIFI akan memberikan bantuan yang baik dan berkesan apabila Anda menghubungi mereka.

Anda boleh hubungi nombor tersebut untuk pelbagai masalah macam ni:

Sambungan Internet

Bila Anda alami masalah sambungan internet ataupun elektrik yang perlu diselesaikan dengan segera, cukuplah hubungi nombor ni untuk dapatkan bantuan teknikal.

Walaupun panggilan ke hotline ni mungkin mengambil masa yang agak lama, sabar je lah sikit ye. Nanti mereka akan cuba selesaikan masalah Anda.

Pertanyaan Service

Selain daripada bantuan teknikal, UNIFI juga menyediakan hotline untuk perkhidmatan pelanggan.

Bila Anda ada soalan mengenai bil atau pakej langganan, nombor ni boleh dihubungi untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Pekerja perkhidmatan pelanggan UNIFI akan membantu Anda dengan mesra dan menjawab semua soalan Anda dengan jelas.

Jadi, kalau ada apa-apa persoalan pasal langganan UNIFI, jangan segan-segan untuk menghubungi hotline ni.

Hotline UNIFI TV

Bagi Anda yang merupakan pelanggan UNIFI TV, jangan risau, UNIFI juga menyediakan hotline khas untuk Anda.

Jika Anda alami sebarang masalah dengan perkhidmatan TV seperti gangguan saluran, masalah dekoder, atau apa-apa lagi, Anda bolehlah hubungi hotline UNIFI TV ni.

Pihak UNIFI akan cuba membantu dengan secepat mungkin supaya Anda dapat terus menikmati tontonan kegemaran tanpa sebarang gangguan.

Waktu Operasi Unifi Hotline Number

Anda semua pasti tertanya-tanya tentang waktu operasi UNIFI Hotline Number, kan?

Kami akan kongsi waktu operasi bagi perkhidmatan UNIFI Hotline Number supaya Anda boleh mendapatkan bantuan pada masa yang sesuai.

Berikut adalah waktu operasi bagi perkhidmatan UNIFI Hotline Number:

Pembantu Teknikal

Waktu operasi: 8.00 pagi hingga 10.00 malam (Setiap hari).

Bagi Anda yang menghadapi masalah teknikal dengan sambungan internet UNIFI, jangan risau! Waktu operasi bagi pembantu teknikal adalah sangat luas.

Mereka sedia membantu Anda dari pukul 8.00 pagi hingga 10.00 malam setiap hari.

Jadi, jika Anda mengalami masalah seperti sambungan terputus, kelajuan yang perlahan, atau masalah teknikal lainnya, jangan ragu untuk menghubungi UNIFI Hotline Number semasa waktu operasi ini.

Produk & Perkhidmatan, Pengurusan Pesanan & Pertanyaan Pengebilan

Waktu operasi: 8.00 pagi hingga 5.30 petang (Setiap hari)

Untuk pertanyaan mengenai produk dan perkhidmatan UNIFI, pengurusan pesanan baru atau pertanyaan pengebilan, Anda boleh menghubungi UNIFI Hotline Number dalam waktu operasi ini.

Mereka akan memberikan bantuan dan maklumat yang Anda perlukan dari pukul 8.00 pagi hingga 5.30 petang setiap hari.

Jadi, jika Anda ingin mengetahui maklumat lanjut tentang pakej langganan, penambahan perkhidmatan, atau apa-apa soalan berkaitan pengebilan, pastikan Anda menghubungi mereka dalam waktu operasi ini.

Bantuan Direktori 103

Waktu operasi: 8.00 pagi hingga 5.30 petang (Isnin hingga Jumaat)

Bagi Anda yang memerlukan bantuan berkaitan dengan Direktori 103, waktu operasi adalah dari pukul 8.00 pagi hingga 5.30 petang, pada hari Isnin hingga Jumaat.

Jadi, jika Anda memerlukan maklumat mengenai nombor telefon atau alamat tertentu, atau jika Anda memerlukan bantuan dalam mencari maklumat, jangan segan untuk menghubungi UNIFI Hotline Number semasa waktu operasi ini.

Perlu diingat bahawa UNIFI Hotline Number akan ditutup semasa Cuti Umum Kebangsaan. Oleh itu, pastikan Anda membuat perancangan yang sesuai dan menghubungi mereka sebelum atau selepas cuti umum.

Cara Hubungi Unifi Hotline Number

Berikut adalah cara membuat aduan melalui panggilan ke UNIFI Hotline Number:

1. Dial 100

Caranya, Anda hanya perlu menekan nombor 100 pada telefon Anda dan hubungi UNIFI Hotline Number.

Pastikan telefon Anda mempunyai kredit atau sambungan talian untuk membuat panggilan.

Nombor 100 ini adalah nombor utama untuk mendapatkan bantuan teknikal dan perkhidmatan pelanggan UNIFI.

2. Berbual dengan Pegawai Perkhidmatan Pelanggan

Panggilan Anda akan diuruskan oleh pegawai perkhidmatan pelanggan UNIFI yang terlatih.

Mereka akan menjawab panggilan Anda dengan mesra dan bersedia untuk membantu menyelesaikan masalah yang Anda hadapi.

Pastikan Anda memberikan maklumat yang diperlukan dengan jelas dan terperinci agar mereka dapat memberikan bantuan yang sesuai.

3. Maklumkan Permasalahan yang Dihadapi

Setelah berhubung dengan pegawai perkhidmatan pelanggan, maklumkan dengan jelas permasalahan yang Anda hadapi dengan rangkaian UNIFI.

Bolehlah memberitahu mereka tentang gangguan sambungan internet, masalah kelajuan yang perlahan, atau sebarang masalah teknikal lain yang Anda hadapi.

Dengan memberikan maklumat yang lengkap, pegawai perkhidmatan pelanggan akan dapat memahami masalah Anda dan mencari penyelesaian yang sesuai.

4. Dapatkan Bantuan yang Diperlukan

Pegawai perkhidmatan pelanggan UNIFI akan membantu Anda dengan sebaik-baiknya untuk menyelesaikan masalah yang Anda adukan.

Mereka akan memberikan nasihat, petunjuk, dan langkah-langkah yang perlu diambil bagi memperbaiki atau menyelesaikan masalah tersebut.

Pastikan Anda faham dengan baik apa yang perlu dilakukan dan ikuti arahan mereka dengan teliti.

Cara Buat Aduan Unifi

Selain daripada UNIFI Hotline Number, terdapat beberapa cara alternatif yang boleh Anda gunakan untuk mendapatkan bantuan daripada UNIFI.

Live Chat

UNIFI menyediakan kemudahan Live Chat yang membolehkan Anda berhubung terus dengan Maya (chatbot) untuk troubleshoot masalah internet.

Untuk mengakses Live Chat, Anda boleh ikuti step berikut:

  1. Layari pautan berikut: https://chatbot.unifi.com.my/
  2. Di dalam Live Chat, Anda akan diberi pilihan untuk memilih kategori masalah yang Anda ingin selesaikan.
  3. Cukup ikuti arahan yang diberikan oleh Maya dan Anda akan diberikan respon serta langkah-langkah yang perlu diambil untuk menyelesaikan masalah tersebut.
  4. Live Chat ini biasanya berdasarkan kepada soalan yang kerap ditanya (FAQ) oleh pengguna UNIFI.

Facebook Messenger

UNIFI juga menyediakan kemudahan melalui Facebook Messenger.

  1. Anda boleh layari laman Facebook rasmi mereka di pautan berikut: https://www.facebook.com/weareunifi/.
  2. Di sini, customer service UNIFI akan membantu Anda menyelesaikan masalah berkaitan internet yang Anda hadapi.
  3. Setiap persoalan yang dikemukakan akan diberikan respon dan tindakan yang perlu diambil oleh pihak UNIFI.
  4. Jadi, jika Anda lebih selesa berinteraksi melalui platform Facebook, ini adalah cara yang sesuai untuk mendapatkan bantuan.

Twitter

Selain itu, UNIFI juga ada kehadiran di Twitter.

  1. Anda boleh layari laman Twitter rasmi mereka di pautan berikut: https://twitter.com/unifi.
  2. Di sini, customer service UNIFI akan membantu Anda menyelesaikan masalah berkaitan internet yang Anda hadapi.
  3. Sama seperti di Facebook, setiap persoalan yang dikemukakan akan diberikan respon dan tindakan yang perlu diambil oleh pihak UNIFI.
  4. Jadi, jika Anda lebih gemar menggunakan Twitter, ini adalah saluran yang sesuai untuk mendapatkan bantuan.

Klaim Diskaun RM50

Jika Anda menghadapi masalah dengan UNIFI dan aduan Anda masih belum diselesaikan, UNIFI menyediakan tawaran tuntutan rebate diskaun sebanyak RM50 sebagai langkah untuk memberikan kompensasi kepada pelanggan yang mengalami kesulitan.

Anda berhak untuk membuat tuntutan rebate disk a un sebanyak RM50 terhadap bayaran bil Anda bersama TM.

Rebate ini diberikan sebagai bentuk penghargaan kepada pelanggan yang menghadapi masalah berpanjangan dengan perkhidmatan UNIFI.

Ini merupakan langkah yang diambil oleh UNIFI untuk memberikan kompensasi kepada pelanggan dan menunjukkan komitmen mereka dalam meningkatkan kualiti perkhidmatan.

Untuk maklumat lanjut mengenai tuntutan rebate disk a un ini, Anda boleh merujuk pautan berikut: https://home.unifi.com.my/unifipromise/en.

Pada laman web tersebut, Anda akan dapat menemui butiran lanjut mengenai proses tuntutan, syarat-syarat yang perlu dipenuhi, dan langkah-langkah yang perlu diambil untuk membuat tuntutan rebate.

Pastikan Anda membaca dengan teliti dan memahami syarat-syarat yang dikenakan agar tuntutan Anda dapat diproses dengan lancar.