Tak Boleh Login Agrobank Online Banking App AGRONet

Posted on

Saya tak boleh login AGRONet di laman web ataupun aplikasi AGRONet, apa perlu buat? Terdapat beberapa cara untuk menyelesaikan masalah tak boleh login AGRONet jadi Anda jangan risau ye.

Untuk dapat login ke akaun AGRONet, Anda hanya perlu mengikuti step yang kami kongsikan dalam artikel ini. Berikut ini kami kongsikan langkah-langkah cara mengatasi sekiranya Anda mendapat masalah tak boleh login Agrobank online banking di laman website atau app AGRONet.

Tak Boleh Login Agrobank Online Banking
Tak Boleh Login Agrobank Online Banking

Masalah Tak Boleh Login Agrobank Online

Berikut ini merupakan beberapa sebab tak boleh login AGRONet.

1. Tersalah Masukkan PIN Perbankan Internet AGRONet

Sebab yang paling sering terjadi ialah Anda tersalah memasukkan password internet banking Agrobank. Ingat, password Agrobank berbeza daripada PIN ATM Agrobank.

2. Website Agrobank Maintenance

Walaupun jarang berlaku, kemungkinan website Agrobank sedang maintenance. Jika ini berlaku, akan dimaklumkan melalui akaun rasmi Agrobank di media sosial seperti Twitter, Facebook atau Instagram.

Jika internet banking Agrobank sedang maintenance, semua pengguna tidak boleh login ke AGRONet.

3. Akaun AGRONet Disekat

Terdapat beberapa perkara yang menyebabkan akaun AGRONet disekat. Anda cuba login berkali-kali dan gagal sehingga akaun Anda kena block oleh sistem secara automatik.

Cara Mengatasi Tak Boleh Login AGRONet

Anda dapat ikuti langkah-langkah cara mengatasi tak boleh login Agrobank online banking atau AGRONet berikut ini.

1. Pastikan akaun Agrobank Aktif

Sila pastikan akaun Agrobank Anda aktif tidak dalam kondisi dorman. Sekiranya akaun Anda sudah lama tak ada transaksi di dalamnya seperti pemindahan atau menerima wang akaun Anda akan masuk kedalam jenis akaun dorman.

Untuk aktifkan akaun Agrobank dorman, sila kunjungi cawangan terdekat dan lakukan deposit tunai agar akaun Anda aktif kembali.

2. Menggunakan Ciri Lupa Kata Laluan

Salah satu sebab mengapa aplikasi Agrobank tidak boleh digunakan adalah kerana ia tidak dapat log masuk dengan sempurna, seperti salah memasukkan nama pengguna dan kata laluan akaun.

Anda boleh mengatasinya dengan mengklik ciri “Forgot My Password” untuk mengesahkan semula dan menukar kata laluan akaun sebelumnya.

3. Sambungan Internet Tidak Stabil

Sila pastikan sambungan internet Anda stabil, sekiranya sambungan internet Anda menggunakan WiFi, kami nasihatkan Anda untuk matikan ciri WiFi di telefon Anda lalu gunakan sambungan internet dari telefon Anda sahaja. Setelah itu, sila cuba akses kembali AGRONet.

4. Mulakan semula peranti handphone

Jika Anda sebagai pengguna Agrobank tidak boleh log masuk kerana aplikasi sering error, cuba mulakan semula (restart) telefon bimbit Anda. Kemudian cuba login ke akaun AGRONet.

5. Mengemas kini aplikasi Agrobank

Anda juga perlu mengemas kini aplikasi AGRONet untuk mendapatkan ciri AGRONet terkini. Tentu sahaja hal ini sangat penting kerana aplikasi yang dikemas kini akan memberikan pengalaman yang lebih baik.

6. Hubungi Customer Service

Apabila Anda masih lagi tak boleh login AGRONet, kami nasihatkan Anda untuk segera hubungi customer service Agrobank di 1 300 88 2476 atau +603 2709 0600 (luar negara).

Cara Login Agrobank Online AGRONet

Berikut adalah panduan cara login AGRONet yang betul.

 1. Buka website AGRONet di https://www.agronet.com.my/
 2. Masukkan Username akaun Anda. Username Agro online
 3. Klik Login.
 4. Sahkan Security Image Anda. Password Login Agrobank
 5. Masukkan Password Anda.
 6. Klik Submit.

Cara Login AGRONet di Telefon

Sila muat turun aplikasi Agronet mobile banking di Google Play Store atau Appstore. Kemudian, ikuti langkah-langkah cara login di bawah ini:

 1. Buka aplikasi Agronet Anda.
 2. Klik Login Now. Login Now Agrobank
 3. Masukkan User Login akaun Anda. User Login Agronet
 4. Klik Login.
 5. Sahkan Security Image Anda.
 6. Masukkan Password Anda. Password login Agronet
 7. Klik Next.
 8. Kemudian, akan dipaparkan halaman utama aplikasi. Paparan Utama Agronet
 9. Selesai.

Semoga perkongsian diatas dapat membantu selesaikan masalah Anda.