Semak Baki YES 4G

Posted on

Mahu menyemak kredit Yes 4G tetapi tidak tahu bagaimana? jangan bimbang, kerana selepas membaca artikel ini, anda akan dapat menyemak dengan mudah dan praktikal. Siapa yang tidak tahu dengan Yes 4G, sesetengah daripada Anda sudah pasti tahu tentang syarikat telekomunikasi ini.

Yes 4G sememangnya merupakan salah satu operator selular yang cukup banyak digunakan oleh rakyat Malaysia. Tetapi walaupun memiliki banyak pelanggan, tidak dapat dinafikan masih banyak pelanggan yang tidak tahu cara semak baki Yes 4G yang mereka gunakan.

Biasanya mereka adalah pelanggan baru yang pada mulanya menggunakan pengendali selular lain kini beralih ke Yes 4G. Jadi mereka tidak banyak mengenali perkhidmatan YES 4G, mungkin Anda adalah salah seorang dari mereka?

Semak Baki YES 4G
Semak Baki YES 4G

Sudah tentu aktiviti semakan kredit adalah asas dalam menggunakan perkhidmatan pengendali selular kerana dapat dikatakan bahawa baki/kredit adalah hal yang penting dari smartphone.

Kerana dengan adanya baki kita dapat berkomunikasi dengan orang-orang yang jauh. Bukan itu sahaja, untuk membeli pakej internet, SMS, atau panggilan, kita juga perlu menggunakan kredit.

Sudah tentu, sebelum membuat pembelian pakej, Anda perlu menyemak kredit terlebih dahulu supaya Anda boleh memilih pakej yang sesuai dengan keperluan Anda.

Oleh sebab tu, kali ini carasemak akan memberi panduan kepada Anda bagaimana cara check credit balance Yes 4G terkini yang boleh Anda lakukan dengan beberapa kaedah.

Cara Semak Baki Yes 4G Melalui SMS

Cara cek kredit Yes 4G mudah saja cukup taip BAL<jarak><Yes ID@yes.my> dan hantar ke 0183301111

Contoh: BAL fauzan@yes.my hantar ke 0183301111

Atau Anda juga boleh mengganti Yes ID@yes.my dengan nombor telefon Anda.

Contoh: BAL 0183123456 hantar ke 0183301111

Cara Semak Baki Yes 4G Online

Cara Semak Baki Yes 4G Online
Cara Semak Baki Yes 4G Online

Untuk menyemak baki secara online, Anda boleh pergi ke https://selfcare.yes.my/myselfcare dan log masuk. Informasi detail tentang balance dan internet akan terlihat.

Cara Semak Baki Yes 4G Melalui MyYes4G

Cara Semak Baki Yes 4G Melalui MyYes4G
Cara Semak Baki Yes 4G Melalui MyYes4G

Cara periksa baki Yes4G dengan aplikasi MyYes4G pada telefon berasaskan Android dan iOS, Anda dapat dengan mudah memeriksa berbagai keperluan telekomunikasi harian seperti pakej data internet ataupun kredit balance.

Untuk memudahkan aktiviti ini, Anda perlu memuat turun aplikasi MyYes4G di telefon bimbit Anda. Juga pastikan Anda telah mendaftar dan mendapat identiti MyYes4G untuk memudahkan Anda menyemak.

Itulah beberapa cara yang dapat Anda lakukan untuk semak kredit Yes 4G pada kad operator mudah alih milik Anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *