Pinjaman Wang Segera 24 Jam Tanpa Dokumen Online

Posted on

Anda dalam situasi terdesak kena bayar bil, hutang kawan, atau ada kecemasan lain tapi duit takde langsung? Aduh, memang stress kan?

Tapi takyah risau, sebab sekarang zaman dah canggih, ada je pinjaman wang segera 24 jam tanpa dokumen sehingga Anda tak perlu nak susahkan Anda buat dokumen berbelit-belit. Jimat masa, cepat dapat duit!

Jadi, hari ni Anda nak bawa masuk topik pinjaman wang segera ni. Memang best betul sebab takyah pening kepala fikirkan benda formal sangat.

Cuma relax je, baca artikel ni Anda akan tahu senarai pinjaman wang segera yang boleh tolong Anda selesaikan masalah kewangan dengan cepat. Jom, kita tengok!

Pinjaman Wang Segera 24 Jam Tanpa Dokumen
Pinjaman Wang Segera 24 Jam Tanpa Dokumen

Apa Itu Pinjaman Wang Segera 24 Jam Tanpa Dokumen

Pinjaman Duit Cepat 24 Jam Tanpa Dokumen merujuk kepada jenis pinjaman di mana Anda boleh dapatkan duit dengan pantas dalam masa 24 jam tanpa perlu peningkan kepala dengan dokumen yang banyak.

Biasanya, proses apply pinjaman ni boleh buat online je melalui apps mudah alih atau website yang syarikat pinjaman sediakan.

Konsep pinjaman duit segera tanpa dokumen ni memang sesuai untuk situasi kecemasan kewangan bila Anda terdesak nak duit cepat tanpa nak melibatkan proses yang rumit atau lambat sangat untuk process permohonan.

Macam ni la senang bagi orang yang memerlukan duit segera untuk bayar bil, kecemasan perubatan, atau nak settlekan hutang.

Cara Apply Pinjaman Wang Segera

Proses apply pinjaman duit segera tanpa dokumen ni biasanya mudah je:

  1. Daftar akaun
  2. Isi borang permohonan dengan info asas macam nama dan nombor telefon.
  3. Masukkan jumlah duit yang Anda nak pinjam.
  4. Lepas tu, pihak syarikat pinjaman akan nilai permohonan dan confirm dalam masa yang singkat.
  5. Bila permohonan approved, duit pinjaman akan terus dipindahkan ke akaun bank Anda dalam masa 24 jam.

Kelebihan pinjaman duit segera 24 jam tanpa dokumen ni adalah kemudahan dia yang boleh bagi Anda duit cepat tanpa perlu pening dengan proses biasa macam confirm dokumen atau buat penilaian kredit yang panjang.

Tapi, Anda kena ingat, pinjaman jenis ni biasanya ada interest rate yang lebih tinggi berbanding pinjaman dari bank. Jadi, elok la Anda faham terma dan syarat pinjaman tu dan pastikan Anda mampu bayar balik duit pinjaman dalam tempoh yang ditetapkan.

Pinjaman BigPay

BigPay ni adalah satu app e-wallet canggih yang dikeluarkan oleh BigPay Later Sdn Bhd. Bestnya, app ni memudahkan Anda buat pelbagai transaksi dan bayaran hanya guna telefon pintar Anda je. Memang kira macam Touch n Go, Shopeepay dan lain-lain la.

Pinjaman BigPay

Tak cukup tu je, BigPay ni bagi Anda kad prabayar yang boleh Anda guna macam kad debit. Boleh withdraw duit kat mana-mana ATM dan buat bayaran senang-senang je. Hebat tak?

Bagi Anda yang nak try, Anda boleh download app BigPay ni dekat Google Play Store kalau Anda guna Android, atau dekat App Store kalau Anda iPhone user.

So, tu la sikit-sikit intro pasal BigPay ni. Sekarang, kita teruskan cerita pasal pinjaman peribadi BigPay pulak.

  • Kadar faedah: 3% sehingga 12%
  • Tempoh pinjaman: 1 bulan sehingga 6 bulan
  • Jumlah pinjaman: Minimum RM1,000 sehingga maksimum RM10,000
  • Sektor pekerjaan: Pengguna BigPay
  • Kelayakan: Semua pengguna BigPay di Malaysia dan perlu menjalani penilaian dan semakan kredit
  • Tempoh kelulusan: Dalam beberapa minit atau 1 hari waktu bekerja

Bestnya Anda tidak perlu mengemukakan sebarang dokumen untuk memohon pinjaman ini.

Cara Mohon Pinjaman BigPay

Anda dah daftar BigPay? Best! Sekarang kami nak kasi tahu langkah-langkah untuk buat pinjaman RM1,000. Ikut je langkah ni:

  1. Buka app BigPay tu.
  2. Lepas tu, klik PAYMENTS kat bahagian bawah skrin.
  3. Pastu, klik Loans.
  4. Dalam bahagian “I want to borrow,” masukkan RM1000. Tapi kalau Anda nak jumlah lain pun boleh, contoh RM5000.
  5. Lepas tu, dalam bahagian “I want to repay in,” pilih la samada 6 bulan, 9 bulan, atau 12 bulan.
  6. Klik “Get a quote.”
  7. Akan keluar paparan Loan Offer.
  8. Contohnya, kalau Anda minta RM1,000 dan nak bayar balik dalam 6 bulan, Anda kena bayar RM173.34 sebulan. Ni dah termasuk interest rate 8% setahun.
  9. Klik “Apply for this loan.”
  10. Baca la Privacy Policy tu.
  11. Kalau setuju, klik “Accept.”
  12. Lepas tu, jawab soalan-soalan dan assessment yang diberikan. Contoh, “How will you be using RM1,000?”
  13. Jawab semua soalan dan ikut arahan sampai habis.

Senang je kan? Ikut langkah ni, Anda boleh la buat pinjaman RM1,000 dengan BigPay.

Senarai Syarikat Pinjaman Wang Berlesen Berdaftar KPKT

jika Anda sedang mencari syarikat-syarikat pinjaman yang sah dan boleh dipercayai, jangan risau! Kami ada senarai syarikat pinjaman wang berlesen yang berdaftar di bawah Kementerian Pembangunan Kerajaan Tempatan (KPKT) yang Anda boleh pertimbangkan.

1. Emicro

Emicro Services Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat berlesen di bawah Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) yang menyediakan pinjaman mikro pantas kepada rakyat Malaysia sahaja.

Pinjaman Emicro

Nak apply pinjaman ni boleh buat secara dalam talian je, dan dalam masa 6 jam je dah boleh dapatkan duit masuk akaun. Kalau nak cepat deposit, elok guna CIMB Bank sebagai akaun pilihan.

Kalau Anda apply pinjaman di luar waktu bekerja, Anda akan dapat pinjaman peribadi Anda pada hari bekerja yang berikutnya. So, takyah risau, cepat juga dapat duit pinjaman ni.

Soalan selanjutnya, berapa jumlah minimum dan maksimum pinjaman pantas yang Emicro sediakan?

Untuk masa sekarang, jumlah minimum pinjaman pantas yang boleh dipinjam adalah RM500 manakala jumlah maksimumnya adalah RM10,000. Jadi, boleh pilih jumlah pinjaman mengikut keperluan dan kemampuan kewangan Anda.

Berapa lama tempoh bayaran untuk pinjaman pantas ni?

Tempoh bayaran untuk pinjaman pantas Emicro adalah seperti berikut:

  • RM500 – RM1,000 : 6 bulan
  • RM1,001 – RM3,000 : 6 bulan
  • RM3,001 – RM5,000 : 12 bulan
  • RM5,001 – RM10,000 : 24 bulan

Emicro Personal Loan menawarkan kadar faedah tetap.

Kadar faedah pinjaman peribadi ni adalah tetap dan datar pada 18% setahun. Faedah ini dikira berdasarkan jumlah pinjaman yang diluluskan dan perlu dibayar setiap bulan sehingga tamat tempoh pinjaman.

Pinjaman peribadi ini juga ada yuran dan caj seperti:

  • Caj pemprosesan (termasuk Cukai Setem dan Yuran Guaman): maksimum RM400, bergantung pada jumlah pinjaman
  • Kadar faedah lewat bayar: 8% dari jumlah baki tertunggak
  • Caj lewat bayar: RM25, apabila pokok atau faedah tidak dibayar dalam tempoh 7 hari selepas tarikh jatuh tempo.

Syarat kelayakan Pinjaman Peribadi Emicro

Emicro menerima permohonan pinjaman pantas dari mana-mana rakyat Malaysia yang berumur antara 21 hingga 50 tahun. Untuk memproses permohonan Anda, sila sediakan:

  • Kad Pengenalan Asal (Hadapan/Belakang)
  • Selfie Anda sambil pegang Kad Pengenalan (untuk elakkan penipuan identiti)
  • Slip gaji terkini atau Penyata KWSP
  • Bil utiliti (elektrik/air/yuran penyelenggaraan, dan lain-lain)

Syarat-syarat pra-kelulusan

Untuk kelulusan pinjaman peribadi Anda, Emicro ada tetapkan beberapa kriteria pra-kelulusan seperti berikut: Pekerjaan

Emicro TIDAK akan luluskan permohonan pinjaman peribadi daripada:

  • Kakitangan kerajaan (Polis PDRM/Plan di Jaga/ Bomba/ Angkatan Tentera/ Penjara)
  • Ketua
  • Operator kilang/ penjaga kedai
  • Promoter jualan
  • Usahawan sendiri
  • Pemandu (Grab, trak atau Lori)
  • Pekerja dengan gaji komisen.

Nisbah Pendapatan/Komitmen

Pendapatan bulanan bersih Anda mesti lebih tinggi daripada bayaran bulanan Emicro, kalau tak, permohonan Anda akan ditolak. Contohnya:

Pendapatan bersih: RM4,000 Komitmen semasa: RM3,500 Kalau Anda pinjam RM3,000 dari Emicro, dengan bayaran bulanan RM545, permohonan Anda akan ditolak.

RM4,000 – RM3,500 = RM500 (pendapatan bersih Anda lebih rendah daripada bayaran bulanan)

Senarai Hitam CTOS/CCRIS atau Kes Undang-Undang

Pemohon tidak boleh berada dalam senarai hitam CTOS atau CCRIS dan/atau terlibat dalam kes undang-undang.

Rekod Pembayaran CCRIS

Emicro akan menolak permohonan Anda jika:

  • Ada rekod tidak membayar pinjaman lebih daripada 3 bulan (kecuali PTPTN)
  • Berumur lebih 30 tahun dan tiada rekod pinjaman dalam CCRIS

Tempoh Bekerja

Tempoh bekerja Anda mesti lebih daripada 6 bulan semasa memohon pinjaman peribadi Emicro.

Bayaran balik pinjaman mikro pantas Emicro

Ada beberapa cara mudah untuk membayar balik pinjaman peribadi Anda:

  1. Pindahkan wang ke akaun bank Emicro dan masukkan nombor ID atau nombor telefon bimbit Anda sebagai rujukan. Langkah seterusnya, muat naik resit pindahan ke laman web atau aplikasi Emicro.
  2. Bayar melalui perbankan dalam talian FPX di laman web atau aplikasi Emicro.
  3. Buat bayaran melalui pindahan ATM ke akaun bank syarikat. Selepas itu, muat naik resit pindahan ke laman web atau aplikasi Emicro.
  4. Bayar balik pinjaman mikro Anda melalui JomPAY dan muat naik resit ke laman web atau aplikasi Emicro.

2. IVC Personal Loan

Bagi mereka yang mencari pinjaman tetapi menghadapi kesulitan mendapatkannya daripada pemberi pinjaman utama, IVC Personal Loan boleh membantu melonggarkan masalah kewangan Anda.

IVC Personal Loan

Berapa banyak yang boleh dipinjam daripada IVC Personal Loan?

Jumlah minimum yang boleh dipinjam daripada IVC Personal Loan adalah RM5,000.

Dengan kelulusan pengurusan, Anda boleh meminjam sehingga maksimum RM100,000 untuk kegunaan peribadi atau keperluan lain.

Kadar faedah antara 13 – 18% setahun (1.5% sebulan) akan dikenakan kepada jumlah pinjaman Anda, bergantung kepada sama ada pinjaman yang diberi adalah berjaminan atau tanpa jaminan, serta profil pinjaman Anda.

Untuk jumlah pinjaman yang tinggi, Anda mungkin perlu menyerahkan harta tanah atau tanah Anda sebagai jaminan untuk menyokong permohonan.

Bagaimana cara untuk mendapatkan pinjaman yang diluluskan?

IVC Personal Loan boleh diproses dalam tempoh lima hingga tujuh hari bekerja, asalkan Anda telah mengemukakan dokumen yang lengkap kepada pengurusan.

Setelah Anda menerima Surat Tawaran dari Icon Venture, Anda boleh memilih untuk mengakses pinjaman yang diluluskan melalui akaun bank yang ditetapkan atau cek.

Bagaimana cara untuk membayar ansuran bulanan?

Icon Venture menerima pembayaran melalui Perbankan Internet daripada semua bank berlesen di Malaysia, atau mesin deposit tunai atau cek.

Anda dikehendaki membuat pembayaran ansuran bulanan penuh 30 hari selepas pengeluaran penuh pinjaman yang diluluskan sehingga akhir tempoh pinjaman Anda.

Jika Anda lewat membayar, Anda akan menerima panggilan dan SMS daripada Icon Venture untuk mengingatkan Anda tentang baki tunggakan Anda.

Bayaran lewat sebanyak 8% akan dikenakan ke atas fasiliti pinjaman Anda selepas tujuh hari tempoh bayaran lewat.

Jika gagal bayar, nasib baik Anda tidak akan diganggu oleh Agensi Pungutan Hutang. Namun, Icon Venture akan mengeluarkan Surat Tuntutan untuk menuntut pembayaran daripada Anda.

Apakah yuran dan caj yang perlu diketahui?

Pertama sekali, tiada yuran pemprosesan dipotong daripada pinjaman yang diluluskan.

Namun, yuran guaman akan diberikan dan digunakan dalam perjanjian pinjaman Anda. Anda boleh menyelesaikan pinjaman peribadi sebelum akhir tempoh pinjaman dengan membayar 6 bulan faedah.

Siapa yang boleh memohon IVC Personal Loan dan apa syarat-syaratnya?

Mana-mana individu yang berumur 18 hingga 60 tahun boleh memohon IVC Personal Loan.

Semua yang perlu disediakan setelah memohon melalui RinggitPlus adalah beberapa dokumen seperti:

  • Borang permohonan
  • Salinan kad pengenalan (kedua-dua bahagian)
  • Slip gaji/penyata gaji 3 bulan terkini
  • Penyata bank 3 bulan terkini
  • Penyata KWSP atau Borang Penyataan Cukai Terkini (Borang BE)
  • Bil utiliti: elektrik, air, dan lain-lain
  • Pengesahan alamat (contohnya): bil telefon/internet, surat daripada bank, perjanjian sewaan

3. Yayasan Ihsan Rakyat

YIR ditubuhkan pada tahun 2012 dan merupakan sebuah yayasan yang berdaftar di bawah Akta Syarikat 2016 dengan nombor pendaftaran syarikat 201201017719 (1003231-A).

Pinjaman Yayasan Ihsan Rakyat

YIR bukan merupakan sebahagian daripada persatuan koperasi di bawah Akta Koperasi 1993.

Siapa yang boleh memohon Pembiayaan Peribadi-i Yayasan Ihsan Rakyat?

Pertama sekali, pembiayaan peribadi Islam dengan kadar tetap ini terbuka kepada semua penjawat awam kerajaan Malaysia untuk majikan-majikan berikut:

  • Akauntan Negara
  • Polis Diraja Malaysia (PDRM)
  • Universiti Putra Malaysia (UPM)
  • Universiti Teknologi MARA (UiTM)

Anda juga dikehendaki memenuhi kriteria kelayakan minimum seperti berikut:

  • Warganegara Malaysia
  • Berumur antara 20 – 50 tahun (Umur maksimum untuk pelanggan PDRM adalah 55 tahun)
  • Pendapatan bulanan kasar minimum sebanyak RM1,500
  • Memiliki pekerjaan tetap dengan sekurang-kurangnya 6 bulan perkhidmatan
  • Bukan seorang bankrap atau dalam proses muflis
  • Lulus penilaian kredit YIR

YIR tidak mengambil kira komitmen luar CCRIS dan bergantung kepada sejarah kredit Anda, pelanggan Akaun Perhatian Khas (SAA) mungkin akan tunduk kepada kajian dan kelulusan YIR.

Dokumen

Sebelum memohon pembiayaan peribadi ini daripada YIR, sila sediakan dokumen-dokumen berikut:

Salinan Benar yang Diperlukan:

  • Salinan kad pengenalan MyKad / Kad Pengenalan PDRM
  • Slip gaji 3 bulan terkini

Salinan Benar yang Tidak Diperlukan:

  • Penyata bank terkini (akaun gaji / akaun simpanan tempatan / akaun semasa untuk menerima pembiayaan)
  • Surat pengesahan pekerjaan
  • Surat pilihan (jika berkenaan)
  • Surat pemindahan / surat penempatan (jika berkenaan)
  • Penyata penyelesaian (jika berkenaan)

Apakah kadar keuntungan untuk Pembiayaan Peribadi-i YIR?

Pembiayaan Peribadi-i YIR mengenakan kadar tetap antara 5.99% hingga 9.99% setahun ke atas jumlah pembiayaan yang diluluskan untuk tempoh keseluruhan 10 tahun.

Jumlah pembiayaan minimum yang boleh Anda mohon adalah RM2,500 di Sabah dan Sarawak, manakala RM3,000 di Semenanjung Malaysia, sehingga maksimum RM250,000.

Berapa cepat saya boleh menerima Pembiayaan Peribadi-i YIR?

Anda boleh mengharapkan menerima pembiayaan Anda dalam tempoh 24 hingga 48 jam bekerja, selagi Anda telah mengemukakan dokumen lengkap dan lulus pengesahan majikan serta bersetuju dengan terma dan syarat perjanjian pembiayaan.

YIR akan memberi makluman kepada Anda melalui e-mel apabila pembiayaan peribadi Anda dipindahkan ke akaun bank Anda.

Bagaimana cara untuk membayar ansuran bulanan saya?

Anda perlu memastikan ansuran bulanan dibayar melalui Skim Potongan Gaji. Pembayaran akan dilakukan melalui Debit Langsung atau arahan tetap jika potongan gaji tidak diaktifkan atau dinyahaktifkan.

Anda juga bertanggungjawab untuk memberikan notis bertulis kepada YIR jika terdapat perubahan pada akaun gaji Anda / akaun yang ditetapkan dalam Borang Kelulusan Debit Langsung, untuk mengemaskini maklumat akaun mereka dengan YIR dan dengan menAndatangani Borang Kelulusan Debit Langsung yang baru.

Bayaran lewat sebanyak 1% setahun akan dikenakan ke atas ansuran tertunggak Anda jika Anda lewat dalam pembayaran bulanan Anda.

Adakah saya memerlukan penjamin atau cagaran untuk Pembiayaan Peribadi-i YIR?

Anda tidak memerlukan penjamin atau cagaran apabila memohon Pembiayaan Peribadi-i YIR.

Bolehkah saya memohon lebih dari satu akaun di bawah Pembiayaan Peribadi-i YIR?

Ya, Anda boleh memohon Pembiayaan Peribadi-i YIR lebih daripada sekali, tertakluk kepada pengaktifan potongan gaji yang berjaya pada akaun sebelumnya.

4. JCL

Pinjaman peribadi JCL adalah pinjaman peribadi Islam yang tidak memerlukan cagaran atau penjamin dari syarikat penyewaan kredit berlesen yang dipanggil JCL Credit Leasing.

Pinjaman JCL

Pinjaman peribadi ini direka tanpa memerlukan cagaran atau penjamin, dan ia juga mengamalkan konsep Shariah Tawarruq.

Apa yang boleh saya lakukan dengan JCL i-Fund Personal Financing?

Hidup penuh dengan perubahan. Sama ada Anda akhirnya boleh menyewa seorang profesional untuk merancang dapur impian Anda, atau Anda ingin menghantar anak-anak Anda ke universiti impian mereka, atau mungkin kecemasan perubatan berlaku dan Anda tidak tahu harus buat apa; JCL i-Fund Personal Financing dapat membantu menutup jurang kewangan Anda dengan mudah.

Berapa banyak yang boleh saya pinjam dan berapakah kadar keuntungan?

Anda boleh meminjam dari serendah RM1,000 hingga jumlah pembiayaan maksimum sebanyak RM50,000 untuk tempoh fleksibel antara 6 hingga 60 bulan dengan JCL i-Fund Personal Financing.

  • Pembiayaan ini dikira berdasarkan kadar rata, iaitu antara 18% setahun hingga 20% setahun.
  • Pembiayaan Minimum: RM1,000
  • Pembiayaan Maksimum: RM50,000
  • Tempoh: 6 bulan – 60 bulan
  • Kadar Keuntungan (Rata): 18% setahun – 20% setahun

Berapa cepat saya boleh mendapatkan pembiayaan yang diluluskan?

Setelah permohonan JCL i-Fund Personal Financing Anda diluluskan, Anda berpotensi mendapatkan jumlah pinjaman yang diluluskan dalam masa tiga hari bekerja.

Walau bagaimanapun, sila ambil perhatian bahawa ini tertakluk kepada kriteria kelayakan Anda dan keperluan penilaian risiko JCL Credit Leasing.

Adakah terdapat yuran dan caj untuk pinjaman Islam ini?

Ya, terdapat beberapa yuran dan caj yang perlu Anda bayar. Mereka termasuk Caj Tawarruq, Caj Pemprosesan, dan Caj Transaksi eMAndate.

Anda boleh dapati butiran di bawah, atau jika Anda memerlukan bacaan lanjut tentang ini, sila rujuk kepada Lembaran Pendedahan Produk.

  • Caj Tawarruq: RM25.00
  • Caj Pemprosesan: RM50.00
  • Caj Transaksi eMAndate: 1% dengan had RM20 (transaksional)

Sesekali, perlu diingatkan bahawa caj di atas akan ditolak daripada jumlah pembiayaan keseluruhan, kecuali Caj Transaksi eMAndate.

Selain itu, jika Anda memutuskan untuk membatalkan JCL i-Fund Personal Financing, sila ambil perhatian bahawa Anda bertanggungjawab untuk membayar semua kos (jika ada) yang berkaitan dengan pembiayaan tersebut kepada JCL.

Apakah yang berlaku jika saya gagal memenuhi tanggungjawab bulanan saya?

Jika Anda gagal memenuhi tanggungjawab bulanan Anda secara tepat pada masanya, Anda mungkin akan dikenakan Caj Lewat Bayar yang tinggi sebanyak 1% setahun Ta’widh (Pampasan), dan 7% setahun Gharamah (Denda) terhadap jumlah baki yang tertunggak.

JCL Credit Leasing juga berhak untuk menolak baki kredit dalam akaun Anda terhadap sebarang baki tertunggak.

Adakah Takaful diperlukan untuk pembiayaan Islam ini?

Ia adalah pilihan.

Jika Anda bimbang dengan sebarang kemalangan yang mungkin berlaku pada masa depan, Anda boleh memilih untuk mendapatkan perlindungan Takaful JCL i-Fund oleh FWD Takaful Berhad. Takaful ini memberikan perlindungan terhadap kematian atau TPD.

Selain itu, terdapat juga yuran Takaful, hanya jika Anda memilih untuk melindungi pembiayaan Anda. Yuran tersebut adalah antara RM24.30 hingga RM509.20, tertakluk kepada budi bicara pembekal Takaful mengenai harga dan kelulusan.

Adakah saya layak memohon JCL i-Fund Personal Financing ini?

Warganegara Malaysia yang tinggal di Semenanjung Malaysia layak memohon.

Tidak kira sama ada Anda pekerja berpencen biasa, pekerja yang mendapat komisen, atau bekerja sendiri, dengan usia antara 18 hingga 60 tahun, Anda boleh memohon JCL i-Fund Personal Financing ini.

Pendapatan bulanan kasar minimum yang layak untuk permohonan ini hanya RM1,000.

Apakah dokumen yang diperlukan untuk memohon pembiayaan peribadi ini?

Sertakan juga dokumen sokongan berikut bersama borang permohonan Anda bagi memudahkan pemprosesan.

Pekerja berpencen biasa:

  • Salinan kad pengenalan (kedua-dua belah)
  • Slip gaji 3 bulan terkini
  • Penyata bank 3 bulan terkini
  • Bil utiliti terkini (Elektrik/Air)

Pekerja bekerja sendiri:

  • Salinan kad pengenalan (kedua-dua belah)
  • SSM terkini
  • Penyata bank syarikat 6 bulan terkini
  • Penyata bank peribadi 3 bulan terkini
  • Bil utiliti terkini (Elektrik/Air)

Sila sediakan dokumen-dokumen di atas bersama borang permohonan Anda untuk memudahkan proses.

5. instaDuit

Ditawarkan oleh BB Capital Sdn Bhd, instaDuit adalah penyedia pinjaman berlesen yang didaftarkan di bawah Kementerian Pembangunan Kerajaan Tempatan Malaysia atau lebih dikenali sebagai KPKT dengan nombor pendaftaran WL6540/10/01-4/151122.

Pinjaman instaduit

Kenapa saya perlu pilih Pinjaman Peribadi instaDuit?

Kadang-kadang, orang tidak mahu berurusan dengan bank konvensional untuk memohon pinjaman peribadi, terutama dengan semua keperluan yang ketat dan banyak proses dokumentasi yang tidak praktikal jika Anda memerlukan pembiayaan yang cepat. Namun, dengan instaDuit, Anda akan menikmati manfaat-manfaat berikut:

Selamat

Pinjaman instaDuit datang dengan ansuran bulanan tetap dan tiada yuran tersembunyi, jadi Anda tahu dengan pasti berapa yang perlu Anda bayar setiap bulan.

Mudah

Dengan menggunakan Pembelajaran Mesin dan Kecerdasan Buatan, instaDuit telah mempercepatkan proses mengisi borang dan memerlukan kurang dokumen untuk memproses dan meluluskan pinjaman Anda.

Pantas

Dapatkan pinjaman Anda diluluskan dan disalurkan dalam masa 1 hingga 2 hari sahaja.

Jika Anda mencari pembiayaan untuk mencapai matlamat Anda, Anda boleh mempertimbangkan memohon pinjaman instaDuit terutamanya jika Anda ingin memohon jumlah pinjaman RM10,000 atau kurang. Boleh dikatakan bahawa memohon pinjaman pantas bukanlah impian lagi dengan Pinjaman Peribadi instaDuit.

Berapa banyak yang boleh saya pinjam dan berapa lama tempoh pembiayaan?

Jumlah pinjaman minimum yang boleh Anda pinjam dengan instaDuit adalah serendah RM1,000 dan jumlah pinjaman maksimum adalah RM10,000. Tempoh pembiayaan pula, instaDuit menawarkan dari 12 bulan hingga 48 bulan atau empat tahun.

Ini adalah salah satu ciri utama instaDuit. Anda boleh meminjam wang yang mencukupi untuk memenuhi keperluan Anda dalam jangka masa yang lebih pendek. Dengan ini, Anda akan dapat menguruskan kewangan Anda dengan lebih baik tanpa memanjangkan tempoh pinjaman secara tidak perlu.

Apakah kadar faedah Pinjaman Peribadi instaDuit?

Pada masa penulisan ulasan instaDuit ini, kadar faedah pinjaman peribadi ini adalah serendah 12% setahun dengan jaminan dan sehingga 18% setahun tanpa jaminan — ini bermakna Anda tidak perlu meletakkan aset Anda sebagai jaminan terhadap keadaan kegagalan bayaran pinjaman.

Namun, jika Anda gagal membayar ansuran bulanan yang telah dipersetujui, bayaran penalti lewat sebanyak 8% setahun akan dikenakan kepada jumlah tertunggak. Oleh itu, penting bagi Anda sebagai peminjam untuk mematuhi perjanjian yang telah Anda buat.

Berapa banyak yuran atau caj yang perlu saya bayar?

Ya, terdapat beberapa yuran yang perlu Anda bayar seperti yuran undang-undang dan yuran setem. Namun, ini hanya berkenaan setelah pinjaman Anda diluluskan dan Anda bersetuju untuk menerima pinjaman tersebut.

Adakah saya layak memohon Pinjaman Peribadi instaDuit?

Setiap rakyat Malaysia berumur antara 21 hingga 55 tahun layak memohon Pinjaman Peribadi instaDuit. Anda juga perlu mempunyai pendapatan asas bulanan sebanyak RM1,500 atau RM18,000 setahun dan bekerja di Kuala Lumpur, Selangor, atau Putrajaya untuk layak memohon.

Kriteria kelayakan lain adalah seperti berikut:

  • Tidak pernah dinyatakan muflis
  • Tidak terlibat dalam program pengurusan hutang AKPK

Dokumen

Sedia untuk menekan butang Mohon di atas? Mari kita mulakan. Berikut adalah beberapa perkara yang perlu Anda sediakan sebelum memohon untuk memastikan proses permohonan yang lancar.

  • Foto/selfie diri Anda (untuk memastikan Anda adalah diri Anda sebenar)
  • Kad Pengenalan (depan dan belakang)
  • Slip gaji 3 bulan terkini
  • Gambar pejabat Anda (sebagai bukti pendapatan dan pekerjaan)
  • Penyata KWSP terkini
  • Penyata bank 3 bulan terkini

Apakah dokumen yang diperlukan untuk memohon pinjaman pantas ini?

Sila sediakan dokumen-dokumen berikut sebelum memohon instaDuit. Setelah Anda memiliki dokumen-dokumen tersebut, Anda boleh klik butang Mohon Sekarang di atas dan lengkapkan permohonan Anda secara dalam talian. Kami janji ia tidak akan mengambil banyak masa Anda.

  • Salinan Kad Pengenalan (depan dan belakang)
  • Slip gaji 3 bulan terkini
  • Penyata bank 3 bulan terkini untuk akaun gaji Anda
  • Penyata KWSP terkini
  • Bil utiliti (bil elektrik, bil air, dan lain-lain)

Yuran Pra-Pelunasan Pinjaman

Yuran ini akan dikenakan mengikut Perjanjian Pinjaman dengan instaDuit.

Bagaimana saya boleh membayar ansuran pinjaman instaDuit?

Anda boleh membayar pinjaman Anda melalui beberapa cara seperti berikut.

  • Perbankan internet: Pemindahan Segera atau Interbank GIRO (IBG)
  • DuitNow
  • Deposit tunai
  • Pemindahan dana melalui ATM MEPS

Pinjaman wang segera 24 jam tanpa dokumen ni memang penyelesaian yang cepat dan senang untuk dapatkan duit dalam keadaan kecemasan kewangan.

Dengan ikut step mudah dalam permohonan ni, Anda boleh dapatkan duit dengan pantas tanpa banyak peningkan kepala nak prepare dokumen.

Tapi, jangan lupa la Anda kena guna perkhidmatan ni dengan bijak dan bertanggungjawab, serta pastikan Anda mampu bayar balik duit pinjaman yang Anda dapatkan.