Pinjaman Wang Segera Untuk Kecemasan

Posted on

Kewujudan produk pinjaman tunai dengan proses yang cepat dan dapat segera cair tanpa menggunakan cagaran serta dapat dilakukan secara online adalah berita yang cukup menggembirakan.

Keperluan untuk hidup yang lebih banyak ditambah dengan gaya hidup yang lebih tinggi menjadikan masyarakat lebih bermotivasi untuk dapat memperoleh lebih banyak wang.

Dalam situasi tertentu, banyak korang juga mengalami keadaan kewangan yang buruk dan memerlukan dana kecemasan untuk memenuhi keperluan mendesak.Pinjaman Wang Segera Untuk Kecemasan

Pinjaman Wang Segera Untuk Kecemasan

Banyak orang memohon pelbagai jenis pinjaman bank, tetapi tidak semua korang dapat memperoleh dana pinjaman dengan mudah, terutama dalam waktu yang segera.

Pelbagai syarikat pinjaman secara amnya akan memerlukan aset cagaran dan proses pengesahan dan kajian yang tidak boleh berlaku dalam sekelip mata.

Oleh itu, ia pasti akan menjadi halangan bagi mereka yang tidak mempunyai aset berharga untuk menjadi cagaran. Jadi bagaimana menangani situasi seperti ini?

Di Malaysia terdapat pelbagai bank yang menawarkan pinjaman kepada pelanggan. Bank-bank tersebut biasanya menguruskan pinjaman berdasarkan panduan yang ditetapkan oleh BNM (Bank Negara Malaysia). Jadi tak hairanlah jika syarat-syarat untuk mendapat kelulusan mungkin agak ketat.

Sekiranya Anda memerlukan pinjaman duit segera, Anda boleh membuat bandingan pinjaman duit cepat dari bank-bank yang berlainan di laman pinjaman seperti AkaunBank untuk semak sama ada kadar faedah dan Anda dapat memenuhi syarat-syarat yang ditentukan oleh bank-bank itu.

Pinjaman Wang Segera Berlesen di Malaysia

Adakah Anda tahu bahwa di Malaysia terdapat bank-bank yang menawarkan pinjaman yang boleh diluluskan dengan segera. Bank tersebut iaitu RHB, CIMB dan Affin Bank yang mempunyai perkhidmatan pinjaman peribadi yang boleh dipercayai.

Amaun pinjaman yang ditawarkan pun cukup besar iaitu di antara RM2,000 hingga RM150,000. Syarat memohon pinjaman yang harus dipenuhi mudah sahaja iaitu Anda mesti mempunyai IC atau MyKad.

Sila kunjungi cawangan bank terdekat untuk membuat permohonan pinjaman duit segera. Atau Anda boleh membuat permohonan pinjaman secara online melalui web rasmi bank tersebut.

Yang mesti Anda ketahui sebelum membuat pinjaman tersebut ialah, kadar faedah yang dikenakan atau digunakan pihak bank cukup tinggi. Iaitu hingga 13.75%.

Jadi sila pertimbangkan dahulu dan buat kiraan untuk bayaran balik setiap bulan supaya Anda tidak mendapat caj penalti sekiranya Anda tidak mampu membayar.

Pinjaman Wang Segera Tanpa Dokumen Dan Slip Gaji

Macam mana jika saya tidak diluluskan membuat pinjaman di bank kerana tiada dokumen dan slip gaji? Jangan risau, Anda boleh membuat pinjaman wang segera tanpa dokumen dan slip gaji di syarikat peminjam yang bukan bank.

Purata syarikat pinjaman bukan bank ini mudah memberikan kelulusan kepada pelanggan kerana mereka tidak meminta syarat yang sukar seperti dokumen, slip gaji, borang KWSP, borang EA, penyata pekerjaan dari majikan dan dokumen lain-lain.

Jadi apa sahaja yang diperlukan untuk memohon pinjaman dari syarikat ini? Anda hanya perlu mempunyai MyKad atau IC sahaja. Selain itu, tiada cagaran yang diminta oleh syarikat bukan bank tersebut.

Bagaimana jika saya seorang penganggur adakah boleh saya mohon pinjaman wang segera untuk penganggur? Tentu sahaja boleh!

Tetapi ada yang mesti Anda ketahui bahawa kadar faedah yang dikenakan cukup tinggi iaitu diantara 19% setahun.

Berikut senarai syarikat pinjaman wang segera tanpa dokumen dan slip gaji:

  • Aeon
  • Emicro
  • MY-IOS
  • JCL
  • ezpinjaman
  • LKC Wang Enterprise

Senarai syarikat pinjaman wang segera diatas adalah selamat kerana mereka berdaftar sebagai syarikat pinjaman wang berlesen.

Sekiranya Anda belum yakin dengan syarikat pinjaman tersebut, sila buat semakan secara online di laman Bank Negara Malaysia (http://www.bnm.gov.my).

Apa pun profesion atau pekerjaan pemohon sama ada pekerja pejabat, pengusaha, peniaga, penganggur, pekerja bebas dan suri rumah boleh mempunyai peluang yang sama untuk memohon pinjaman wang segera untuk kecemasan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *