Cara Dapatkan Penyata Kad Kredit Maybank Online

Posted on

Pada masa kini banyak sekali bank yang menyediakan kad kredit, kad kredit Maybank adalah salah satu daripadanya. Maybank mampu bersaing dengan pasaran perbankan dengan inovasi produknya.

Maybank menyediakan beberapa jenis kad yang boleh Anda pilih mengikut keperluan pelanggan. Masing-masing mempunyai kelebihan yang mungkin tidak dimiliki oleh kad kredit dari bank lain. Kad kredit merupakan salah satu produk dari bank yang memberikan manfaat sebagai alternatif pembayaran. Kad kredit kini menjadi keperluan dari segi kaedah pembayaran.

Bagi Anda yang sudah mempunyai kad kredit Maybank dan ingin dapatkan sejarah transaksi kad kredit Maybank, Anda boleh ikuti langkah-langkah berikut.

Cara Dapatkan Penyata Kad Kredit Maybank
Cara Dapatkan Penyata Kad Kredit Maybank

Muat Turun Penyata Kad Kredit Maybank

Untuk dapatkan penyata kad kredit Maybank melalui online, Anda perlu mempunyai akaun profile Maybank2u.

Sekiranya Anda telah mempunyai akaun Maybank2u, sila ikuti step berikut:

 1. Lawati pautan rasmi Maybank di https://www.maybank2u.com.my/
 2. Masukkan Username akaun Anda.
 3. Klik Login.
 4. Sahkan Security Phrase.
 5. Masukkan Password Anda.
 6. Klik Login.
 7. Selepas login, klik View Statements. View Statement Kad Kredit Maybank
 8. Pilih Bills & Cards.
 9. Pilih Akaun/Kad dengan mengklik View.
 10. Pilih View or Download/Print.
 11. Selesai.

Tiada akaun Maybank2u? Anda tak perlu risau, sila baca cara buat Maybank2u yang telah kami kongsikan.

Sebenarnya Anda juga boleh menyemak sejarah transaksi kad kredit Maybank melalui cara lain (offline) iaitu melalui penyata bil bulanan Maybank. Tetapi kaedah ini ambil banyak masa jadi kami tidak mengesyorkan menggunakannya.

Sekiranya Anda mempunyai banyak credit card, kami nasihatkan Anda untuk menggunakan kad kredit tersebut dengan bijak. Dalam erti kata lain, gunakan kad kredit untuk keperluan yang terdesak atau urgent, seperti ketika Anda sakit atau bencana yang tidak dijangka.

Ini untuk mengelakkan Anda daripada menjadi konsumtif. Jangan terjebak dalam timbunan hutang kad kredit yang boleh membawa Anda ke dalam masalah kewangan.

Jika Anda mempunyai sebarang pertanyaan atau masalah, Anda boleh hubungi customer service Maybank agar Anda dapatkan jawapan dan penyelesaian dengan cepat dan selamat.