Cara Tukar Limit Transfer MAE Maybank Secara Online

Posted on

Hello semua! aku di sini nak kongsi cara tukar limit transfer MAE Maybank online tanpa nak pening kepala.

Kadang-kadang kita nak pindah duit lebih dari biasa, tapi had pindahan buat hal. Macam mana nak selesaikan? Relax, aku ada jawapannya!

Eh, benda ni kan, kalau tak tahu betul-betul, jadi hal lah. Ada orang nak tukar limit transfer MAE Maybank2u, tapi macam langit dengan bumi lah had pindahannya.

Kadang-kadang, nak pindah duit lebih dari limit yang dia set, tak boleh pulak.

Kejap lagi, nak bayar hutang kawan, tak lepas pula. Macam mana lah nak berurusan harian dengan senang kalau macam ni?

Kadang-kadang kita ni dah pandai guna Maybank2u, tapi bila bab nak tukar had pindahan, terus blank.

Pergi sana, pergi sini dalam aplikasi, tak jumpa pulak setting untuk tukar benda alah ni.

Fikir punya fikir, risau pulak kalau tertekan butang yang tak sepatutnya. Lagi-lagi kalau ada TAC nak tunggu, jadi berpanjangan la cerita dia.

Cara Tukar Limit Transfer MAE Maybank
Cara Tukar Limit Transfer MAE Maybank

Cara Ubah Had Pindahan Maybank2u

Berikut adalah panduan langkah-demi-langkah untuk tukar had pindahan Maybank2u secara dalam talian:

  1. Log masuk ke akaun Maybank2u
  2. Setelah log masuk, cari dan klik pada pilihan Settings.
  3. Dalam menu Settings, pilih Pay & Transfer.
  4. Di bawah Pay & Transfer, cari dan pilih opsyen Transfer Limit.
  5. Pilih jenis pindahan yang anda ingin ubah hadnya, seperti 3rd Party Transfer, Interbank Giro Transfer, Instant Interbank Transfer, atau Foreign Telegraphic Transfer.
  6. Setelah memilih jenis pindahan, klik pada butang Save Changes untuk menyimpan tetapan baru anda.
  7. Sistem akan meminta anda untuk memasukkan TAC (Transaction Authorization Code) untuk pengesahan.
  8. Selepas mendapat TAC, masukkan kod tersebut dan tekan butang Confirm untuk mengesahkan perubahan had pindahan.

Had pindahan akan diselaraskan mengikut pilihan anda dalam bahagian tetapan laman web Maybank2u. Sekiranya Anda tak boleh transfer lepas penukaran limit, Anda baca ni ye cara mengatasi masalah Maybank2u tak boleh transfer.

Transaksi melalui Akaun Semasa atau Akaun Simpanan:

  • Hadnya adalah dari RM0.00 hingga RM50,000.00 sehari, seperti yang dikelola dalam tetapan Maybank2u anda.
  • Had ini terpakai untuk semua transaksi & perkhidmatan yang dijalankan melalui Maybank2u.

Transaksi melalui Akaun MAE:

  • Had pindahan adalah sebanyak RM4,999.99 setiap transaksi, RM5,000.00 sebulan, dan RM60,000.00 setahun.
  • Jika anda memiliki Kad Debit Visa MAE, had pindahan adalah sebanyak RM10,000.00 setiap transaksi, RM10,000.00 sebulan, dan RM120,000.00 setahun.

Lepas tu, settle! Had pindahan dah boleh tukar ikut suka hati Anda. Senang tak? Tak payah pening-pening nak faham teknikal sangat.

Jadi, jangan tunggu lagi, ubah had pindahan Anda sekarang juga. Harap panduan aku ni membantu Anda. Selamat mencuba!