Cara Bank In Duit BSN

Posted on

Sekarang apa-apa boleh dilakukan dengan mudah dan cepat seperti aktiviti transaksi perbankan. Tidak seperti sebelum ini jika Anda ingin menyimpan atau memindahkan wang, Anda perlu beratur menunggu di hadapan juruwang (teller).

Perkara tersebut dapat membuat bosan dan menghabiskan banyak masa apa lagi pelanggan sedang ramai tentu akan berjam-jam menunggu di depan juruwang walaupun hanya sekadar untuk menabung.

Perkhidmatan bank yang lebih canggih Anda tidak lagi perlu beratur untuk melakukan transaksi perbankan. Seperti mahu memindahkan wang, simpan atau masukkan wang ke akaun Anda sendiri.

Atau ingin membeli token elektrik untuk membayar bil-bil air, membeli kredit dan banyak lagi. Semua yang Anda boleh lakukan pada bila-bila masa tidak perlu menunggu hari bekerja.

Cara Bank In Duit BSN
Cara Bank In Duit BSN

Deposit Tunai ATM BSN

Jika di rumah Anda mahu melakukan transaksi perbankan, Anda boleh menggunakan perbankan internet, Mobile banking dan perbankan SMS, Anda boleh melakukan aktiviti transaksi dengan mudah.

Tetapi masalahnya adalah bahawa dalam akaun Anda tidak ada baki dan Anda memerlukan uang untuk transaksi pada waktu itu. Nah inilah manfaat salah satu perkhidmatan bank Anda boleh dengan melakukan deposit tunai di ATM.

Tutorial semak baki akaun BSN saya secara online dan SMS

Cara menggunakan mesin ATM BSN Cash Deposit Machine juga agak mudah. Proses juga cepat seperti halnya anda mengambil wang di ATM tidak memerlukan masa yang lama.

Syarat Urusniaga Deposit Tunai BSN Melalui ATM

Bagi Anda yang ingin membuat transaksi deposit tunai melalui mesin deposit tunai ATM Bank BSN, sudah tentu Anda mesti tahu terlebih dahulu terma dan syarat transaksi.

Terma dan syarat sebelum Anda membuat transaksi deposit tunai di ATM deposit tunai bank BSN adalah seperti berikut:

 • Perkhidmatan transaksi deposit tunai di ATM BSN adalah percuma/free.
 • Duit yang akan di masukan mesti bagus, tidak koyak, dilipat atau lusuh.
 • Duit yang akan di deposit mesti duit kertas.
 • Mesin ATM hanya menerima RM10, RM20, RM50 dan RM100

Cara Bank In Duit BSN

Selepas mengetahui syarat dan terma menggunakan mesin ATM CDM Bank Simpanan Nasional, seterusnya adalah melakukan cara bank in duit BSN melalui ATM.

 1. Pergi bank BSN atau lawati mesin Cash Deposit Machine Bank BSN tedekat.
 2. Sila tekan butang nombor mana-mana untuk aktifkan mesin.
 3. Pilih bahasa (Bahasa Malaysia atau English).
 4. Mesin hanya menerima RM10, RM20, RM50 dan RM100. Pilih YACara Deposit Tunai BSN
 5. Pilih Deposit Tunai.
 6. Pilih Akaun BSN.Deposit Tunai ATM BSN
 7. Sila masukan Nombor Akaun penerima.
 8. Masukkan duit Anda pada slot.Masukan Duit Pada Slot ATM
 9. Pilih YA/Teruskan jika selesai masukkan duit.

Itulah langkah-langkah cara bank in duit BSN. Dengan menggunakan perkhidmatan ini, Anda tidak perlu menunggu lama untuk menyimpan atau memindahkan akaun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *