Cara Hubungi BSN Customer Service Number 24 Hours

Posted on

BSN, singkatan bagi Bank Simpanan Nasional, adalah sebuah bank tempatan yang menyediakan pelbagai perkhidmatan kewangan di Malaysia. Sebagai pelanggan BSN, kita pasti pernah berhubung dengan pihak BSN Customer Service, sama ada melalui telefon, e-mel, atau di kaunter cawangan.

Bagi kami, pengalaman berurusan dengan khidmat pelanggan BSN agak bercampur-baur. Ada kalanya kami berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan, namun ada juga kalanya kami merasa kecewa.

Tetapi, pada kebanyakan masa, kami boleh meraih penyelesaian untuk masalah kami dengan bantuan pihak customer service BSN.

BSN Customer Service
BSN Customer Service

Cara Hubungi BSN Customer Service

Antara perkara yang kami sukai mengenai BSN Customer Service ialah kemudahan akses yang disediakan. Kita boleh berhubung dengan pihak bank melalui pelbagai saluran seperti telefon, e-mel, atau melalui laman web BSN.

Ini membolehkan kita memilih saluran yang paling mudah dan selesa untuk kita gunakan. Selain itu, mereka juga beroperasi pada waktu yang fleksibel, jadi kita boleh berhubung dengan mereka pada bila-bila masa.

Adakah Anda tahu bahawa BSN menyediakan perkhidmatan pusat panggilan yang dapat Anda hubungi di 1300-88-1900.

Contact Centre disediakan oleh BSN bagi kemudahan perkhidmatan perbankan bagi para pelanggannya yang dapat diakses melalui telefon.

1. Melalui Email

Anda dapat membuat aduan atau pertanyaan mengenai BSN kepada BSN melalui email rasmi Bank Simpanan Nasional customercare@bsn.com.my

Email BSN tersedia 24 jam seminggu, walaupun pada hari Ahad dan hari cuti.

Tetapi Anda mesti mengetahui, bahawa balasan email bank BSN mengambil sedikit masa. Jadi Anda mesti menunggu untuk dapatkan balasan email.

2. Kad Kredit

Bagi Anda yang menggunakan kad kredit BSN, BSN juga menyediakan maklumat mengenai kad kredit daripada BSN.

Setiap jenis kad kredit BSN memiliki kelebihan dan ciri yang berbeda,

Untuk mengetahui maklumat terperinci berkenaan produk kad kredit BSN, Anda boleh menghubungi perkhidmatan pusat panggilan bank tersebut.

Credit Card Platinum Care Line

  • 1800 22 0800
  • +603 2688 0800 (Overseas)

Credit Card Authorization (24 hours)

  • 1300 88 5855
  • +603 2028 5855 (Overseas)

Anda perlu tahu, pusat panggilan ini boleh diakses dari mana-mana sahaja termasuk dari luar negara.

Bagi Anda pelanggan yang tinggal di luar negara, Anda dapat menggunakan perkhidmatan no telefon overseas untuk mendapatkan maklumat yang Anda perlukan.

3. Social Media

Bank Simpanan Nasional juga memiliki media sosial rasmi yang menyediakan maklumat dan kemaskini terkini.

Akaun sosial media Bank BSN dapat digunakan untuk menghantar aduan dengan menghantar mesej melalui (direct message)

Di bawah ini merupakan beberapa akaun media sosial rasmi bank BSN:

BSN Customer Service memainkan peranan penting dalam memastikan pelanggan merasa berpuas hati dengan perkhidmatan yang disediakan oleh BSN.

Pelanggan berharap bahawa pihak BSN akan terus memperbaiki dan meningkatkan perkhidmatan mereka bagi memenuhi keperluan pelanggan dengan lebih baik lagi.